vrijdag 23 februari 2024

Duurzame groeiambities voor Atrium Vastgoedmanagement

In januari 2024 trad Niels Boek (59) aan als directeur van Atrium Vastgoedmanagement. Met een achtergrond in vastgoed, financiën en ondernemerschap heeft Boek een frisse koers ingezet voor het in Den Haag gevestigde bedrijf. Zijn focus ligt op gecontroleerde groei, het versterken van persoonlijke relaties en het verankeren van duurzaamheid als een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering.

Persoonlijke klantbenadering

Met ruim 20 jaar ervaring heeft Atrium zich op de kaart gezet als een toonaangevende speler in het beheer van onroerend goed voor zowel particuliere als institutionele vastgoedbeleggers, zowel in commercieel vastgoed als appartementencomplexen. Boek benadrukt dat Atrium’s kracht ligt in het bezit van alle benodigde tools en kennis om klanten volledig te ontzorgen, terwijl het bedrijf toch flexibel genoeg blijft voor een persoonlijke klantbenadering. En dit is geen bijzaak, maar een essentieel speerpunt binnen de koers van Atrium. Hij licht toe: “We zijn groot genoeg om onze klanten volledig te ontzorgen met in-house expertise en tegelijkertijd compact genoeg om persoonlijk te blijven. Dat is onze kracht. Hoewel we groeiambities hebben, streven we er allesbehalve naar om een logge vastgoedbeheermachine te worden. Toegankelijk blijven en persoonlijke relaties onderhouden met onze klanten staan hoog op onze prioriteitenlijst.”

Groeiende vraag naar allround vastgoedmanagement

In lijn met de vernieuwde strategie bedient Atrium zijn klanten nu vanuit drie business units. De eerste is VvE-beheer, waarbij het bedrijf zich toelegt op administratief, technisch en bestuurlijk beheer van VvE’s en huurportefeuilles. Daarnaast is er vastgoedbeheer dat zich richt op panden waar wonen en werken samenkomen, een dienst die steeds meer in opkomst is. De derde business unit concentreert zich op het beheer van bedrijfsonroerend goed en onderwijsgebouwen, een segment dat eveneens flink groeit binnen Atrium’s dienstverlening.

Van oudsher gericht op VvE-beheer, heeft Atrium zijn horizon verbreed naar allround vastgoedmanagement. “De jarenlange ervaring in de regie van vooraanstaande projecten zoals het New Babylon-gebouwencomplex en de HSD Campus in Den Haag, laat zien waar Atrium voor staat. Onze betrokkenheid begint bij de conceptfase, loopt via adviesondersteuning en strekt zich uit tot de concrete uitvoering van het vastgoedbeheer. De vraag naar deze dienstverlening groeit, en we zullen hier de komende jaren nog sterker op inzetten”, vertelt Boek.

Niels Boek

“Toegankelijk blijven en persoonlijke relaties onderhouden met onze klanten staan hoog op onze prioriteitenlijst."

Niels Boek Atrium Vastgoedmanagement

Proactief contact met VvE

Atrium toont bovendien een frisse kijk op VvE-beheer. Boek deelt: “Te vaak beperkt betrokkenheid bij een VvE zich tot de algemene ledenvergaderingen, terwijl regelmatig contact met VvE-leden cruciaal is. Bij Atrium streven we naar meer interactie met de VvE, waarbij we hen proactief informeren over relevante ontwikkelingen. Door veel vaker dan alleen tijdens reguliere vergaderingen te communiceren, kunnen problemen direct worden aangepakt. In onze nieuwe strategie geven we ruimte aan deze aanpak. We versterken bijvoorbeeld onze servicedesk, waardoor accountmanagers meer tijd kunnen vrijmaken voor persoonlijk contact met de VvE-leden.”

Duurzaamheid in de kern

Duurzaamheid staat centraal in de kernwaarden van Atrium. In een tijd waarin duurzaam ondernemen in de vastgoedsector gemeengoed wordt, onderscheidt Atrium zich door verder te gaan dan enkel het naleven van milieunormen en het helpen van klanten bij hun verduurzamingsopgave. Boek licht toe: “Voor ons betekent duurzaamheid niet alleen zorgen voor het milieu, maar ook het streven naar het opbouwen van duurzame klantrelaties en het creëren van een aantrekkelijke werkomgeving waarin ons personeel optimaal kan gedijen. Bovendien gaan we bewust duurzame samenwerkingen aan met partners die dezelfde waarden omarmen. Bij Atrium vormt duurzaamheid een integraal onderdeel van wie we zijn en hoe we zakendoen.”

Dit interview is gepubliceerd in de februari editie 2024 van PropertyNL